eSports en streamen

Door Gropah op dinsdag 01 januari 2013 16:47
Categorie: -, Views: 1.863

Laat ik deze blog beginnen met gelukkig nieuwjaar. Ja, het is nieuwjaar en niet nieuw jaar. Hoewel ik het zelf nogal storend vind schijnt het een naam te zijn voor de eerste dag van het jaar en hoeft het zich niets aan te trekken van de gebruikelijke taal (alsof ik dat wel doe).

Anyways, laatste keer dat ik blogde was in september 2012 over de verkiezingen. Die zijn nu geweest, de regering zit alweer een tijdje (en kon het zich schijnbaar veroorloven om met vakantie te gaan). In Amerika lag dat wat anders. Daar moest Obama terug komen van vakantie om zijn land te redden van maatregelen die ze met zichzelf hadden afgesproken. Klinkt raar maar toch is het zo. Voor degene die niet hebben opgelet. Op 1 januari 2013 eindigt een regeling die de Amerikaanse regering met zichzelf had getroffen in 2010 en 2011. Ze mochten tijdelijk meer uitgeven om de crisis te bestrijden, maar moeste in januari 2013 dus beginnen met bezuinigen om voor al dat uitgeven te compenseren. Opzich zelf dus een goede regeling, zelf controle heet dat. Helaas is het nog niet zoals Obama het zou willen en zit het bezuinigen er nog niet echt in. Punt is dat ze wel wat moeten doen en wat moeten regelen om er voor te zorgen dat de afspraken die ze met zichzelf hebben gemaakt niet in werking treden (in een te extreme mate) waardoor de hele economie weer op zijn gat zou gaan. Inmiddels zijn de Amerikanen het eens over de belastingsverhoging voor de mensen die meer dan $450 000 verdienen, maar het bezuinigen is nog een hekel punt bij de Democraten en Republikeinen. Echter moet de belastingsverhoging ook nog door het Huis van Afgevaardigden, wat nog wel eens moeilijk kan gaan worden omdat ze helemaal geen inspraak hadden op het voorstel waardoor ze er wel eens zuur op kunnen reageren. Dat het ondertussen al 1 januari is in Amerika maakt niet uit, want schijnbaar moet het allemaal op 3 januari geregeld zijn. Om het allemaal nog even makkelijker te maken.

Terug naar hier. Zoals ik al zei heb ik een tijd niet meer geblogd. Deels ligt die schuld gewoon bij mij en het feit dat ik geen zin had om te bloggen. Ben er ergens in december nog wel 1 gestart, maar die is nooit gepubliceerd. Andere deel is dat ik gewoon erg druk ben geweest. Ik heb het natuurlijk druk met mijn studie Informatica aan de RUG, maar ik ben ook met een grote groep mensen bezig om de Dutch StarCraft League op te zetten. Een StarCraft II tournooi, zoals de naam al doet vermoeden. Wat allemaal klein begon met de NSSL, waar ik volgens mij ook nog over heb geblogged, wordt het nu allemaal grootster gedaan. Er wordt gekeken naar grotere locatie's voor de finales, naar sponsoren om alles te betalen, naar manier om goede publiciteit te krijgen. Met alle punten zijn we nu al ver. Locatie ligt nog niet vast, maar het ziet er erg goed uit. Sponsoren lukt ook zeker goed met Western Digital, CM Storm, Drukkert, Computerland en nog een aantal sponsoren in de werving hebben we genoeg geld om te doen wat we voor ogen hebben. Er zijn al zat mensen die mee willen doen (ook jij kan je nog inschrijven voor meerdere qualifiers voor het hoofdtournooi). Het gaat dus allemaal erg goed en daarvoor wil ik zelf ook zeker Frank van Caspel bedanken die alles in goede banen leidt.

Na al dit geplug wil ik ook nog even 2 andere initiatieven noemen. Ten eerste wil ik ook nog even het initatief van Keffo noemen, die ene Road to DSCL gaat doen. Hij is een silver leaguer atm, maar wil hoger komen en heeft als doel om aan DSCL mee te doen. Erg tof idee, dat is dan ook de reden dat ik het noem. Op het moment is er nog weinig van bekend, behalve dat hij gaat streamen op http://www.twitch.tv/keffo120.

Daarnaast wil ik zonglew00 noemen die bezig is om een competitie te maken voor SC2 waar minder populaire toppers zonder team het tegen elkaar op gaan nemen voor wat geld en natuurlijk publiciteit. Hij is nog bezig met het opzetten, dus als je zin hebt om daar bij te helpen, DM hem even op t.net.

Zoals jullie wel zien ben ik erg druk met eSports en dan voornamelijk voor SC2. Tuurlijk geniet ik ook wel eens van DotA, LoL, CS:GO of shootmania, maar in mijn ogen is SC2 toch een betere eSport omdat je minder kennis van de game zelf nodig hebt om het te volgen in tegenstelling tot eerder genoemde games. Als een echte eSports fanaat kijk ik regelmatig streams en als je die zat bent, dan ga je wat minder serieuze streams kijken, zoals die van GingerFriedGames die vooral voor de interactie streamt maar ondertussen ook nog no-death runs van FC3 en Skyrim doet. Lachen, gieren, brullen. Wat ook erg knap is, is dat hij in minder dan 4 weken meer dan 400 followers heeft.

Dit heeft mij ook weer aan het denken gezet om zelf te gaan streamen. Daarom zal ik deze vakantie proberen om elke middag te streamen tussen 13:00 en 17:00. Dat is een goede 4 uur per dag. Game hangt af van waar ik zin in heb, maar verwacht niet te zware spellen ala AC3 of FC3 omdat die al bijna te zwaar zijn voor mijn systeem (QUARKPC 2.0) en omdat ik geen capture card heb om het via mijn laptop te streamen, zit dat er gewoon niet in, helaas. Wat je wel kunt verwachten? Age of Empires: Online, SC2, SC2 Heart of the Swarm Beta, League of Legends, misschien CS:GO, misschien Binding of Isaac, misschien Guild Wars 2. Anyways, volg me gewoon op http://www.twitch.tv/GropahTV en je ziet vanzelf waarneer ik online kom.

Nu we het toch over streamen hebben, ik wil het even hebben over het streamen in het algemeen. Dit is erg geavanceerd spul en het is erg zwaar voor je PC (wat wil je... je zit 720P realtime te comprimeren en te verzenden over het internet). Daarom vragen veel mensen hulp bij het streamen, wat volkomen begrijpelijk is. Wat ik echter zelf persoonlijk minder vind is dat ze dat vragen in het topic van de game die ze willen streamen. Hoewel dit begrijpelijk is, omdat er nog wel eens instellingen zijn die per game verschillen, wordt het (denk ik) door veel mensen als offtopic gezien. Links naar streams kan ik zelf altijd wel waarderen, maar het technische geblabla in een topic voor een game niet. Dat is dan ook de reden dat ik bijna anderhalf jaar geleden een topic ervoor heb gemaakt, "het grote "stream een game" topic" en hoewel de naam achterhaald is, we zijn immers nu zover dat wel alles wat we op kunnen nemen kunnen streamen, vind ik het nut van het topic zeker wel aanwezig. Echter deden mensen er weinig mee en bleven deze vragen gesteld worden in de game topic. Dit is dan ook de reden dat het topic vorige zomer na overleg met modjes een stucky is geworden. Er was een kleine opleving, maar ook dit ging snel dood. Daarom vernoem ik het nu nog even in de blog. Omdat het kan maar ook in de hoop dat het meer gebruikt zal gaan worden. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je sneller, bettere hulp krijgt, maar ook dat alle informatie bij elkaar staat waardoor het makkelijker informatie vinden is.

Maar goed, ik zit weer over de 1000 woorden, mijn vrienden roepen om een potje LoL en ik heb wel genoeg geplugd, of toch niet? Korte samenvatting: Western Digital, CM Storm, Drukkert, Computerland, Road to DSCL van Keffo.zonglew00, GingerFriedGames en natuurlijk ik zelf nog met deze vakantie tussen 13:00 en 17:00 en daarna hopelijk elke zondag een stream op http://www.twitch.tv/GropahTV.

Genoeg geplugd, genoeg getypt. Nog de beste wensen en tot de volgende

Volgende: Verkiezingen 09-'12 Verkiezingen

Reacties

Reageren is niet meer mogelijk